Tülay Çellek
  Mavi bir günaydın yolluyorum sabahına
Yüreğimin sıcaklığını da gününe...
 Sending a blue ‘bonjour’ to your morning,
And the warmth of my heart to your day…
 Tülay ÇELLEK


Ana Sayfa
Yazılar
Şiirler
Poems
Söyleşiler
Tül'den Yansımalar
Resimler
Art
Fotoğraflar
Photograph
Karikatür / Çizimler
Cartoon / Drawings
Tasarım
Design
Tipleme
Character
Barış
Peace
Gerze
Ders Notları
Lesson Notes
Özgeçmiş
Autobiography/cv
Belgeler
Duyurular
Değiniler
İletişim
Contact

Yayın Tarihi: 24.3.2010  

ENGELLİ ÖĞRENCİLERE ENGEL OLMAMAK…


ENGELLİ ÖĞRENCİLERE ENGEL OLMAMAK…


ENGELLİ ÖĞRENCİLERE ENGEL OLMAMAK…



İnanılmaz güzel bir kız öğrenci… Belli ki yüz güzelliği kadar beyin güzelliğine ve çalışkanlığına sahip…

Bir dersinin anfisi değiştiği için tekerlekli sandalyeye bağımlı olması nedeniyle gidemez olmuş…

Bu tür öğrencileri kaybetmenin çok yolu vardır.

Biri; engelli olmayı bahane yapar, hiç ders aldırmadan geçirirsiniz. Ona yapılacak en büyük kötülüktür. Engelli olan bedenidir, beyni değildir. Böyle davranılırsa beyni de çalıştırılmaz, köreltilir sonuçta bütün olarak engelli hale getirilir öğrenciler.

İkincisi; özellikle eğitim alanlarında bu tür öğrencilere özel yollar yapmaz, haksız yere harika beyinleri yine köreltir engelli hale getirirsiniz, tıpkı bedeni gibi…

Dünyanın en önemli fizikçilerinden olan Stephen William HAWKİNG’İ düşünmek lazım bu durumlarda… 1942 de doğmuş. 1960'ların başında yakalandığı hastalıkla tüm kas hareketleri durmuş. Ama durmayan zekası, sorumluluğu ve çalışkanlığı olmuş.

O zaman yaşam, sayıları ne olursa olsun, engeli olan insanlara da yaşanılır kılınmalı. Arabalara rahat binecek, inecek düzenekler yapılmalı ki okullarına, fakültelerine rahatlıkla gidebilsinler…

Sayın Öğr. Gör. Dr. Sıdıka PARLAK’ın engelli öğrenciler için ayrılmış odasında rastladığım öğrenci de sonradan yüksekten düştüğü için yürüyemez olmuş. Ama bu beyninden, zekasından bir şey eksiltmemiş.

Fakat düşünüyorum da engelli öğrencilerimize yeteri kolaylık göstermezsek beyinlerini harcamanın yanında ruh sağlıklarını bozarak da engelli yaparız. Bir olay, bir olgu vs. toplu olarak gerçekleştirilir. Bir dergi kapağı tasarımında birçok parmak izi var. Sağ alt köşesinde diyor ki “bu işte hepimizin parmağı var.”

5378 sayılı Özürlüler Kanunu: Eğitim ve öğretim
MADDE 15.- "Hiçbir gerekçeyle özürlülerin eğitim alması engellenemez. Özürlü çocuklara, gençlere ve yetişkinlere, özel durumları ve farklılıkları dikkate alınarak, bütünleştirilmiş ortamlarda ve özürlü olmayanlarla eşit eğitim imkânı sağlanır.

Kanun maddesi böyle diyor. Ya yaşamın gerçeği ne diyor?

Güzel olan bu engelli öğrenciler için bir öğrencinin görevlendirilmesi, çalışması… Bursa Uludağ üniversitesini ve olayı dünya ile bütünleştiren Sayın akademisyen Sıdıka PARLAK’ı engelli öğrenciler için yaptıkları çalışmalardan dolayı kutluyorum.

http://saglikkultur.uludag.edu.tr/015.php - ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ

24 – 03 – 2010 / İSTANBUL

Tülay ÇELLEK








<< Geri Dön [Okunma: 1741 ]


Canada Goose Polska Moncler Kurtki

[ Yukarı çık ]    



© Her hakkı saklıdır.

Richiedono una preview su strumenti ripper. Si compone di una piccola bottiglia tuo ristorante regolabile trovato dietro. Ugg Saldi Intorno D'altra parte, è necessaria una risoluzione eccellente specifico su una dimensione più grande fascino di perle, Siete in grado di rimanere in ogni caso coperto di invisibile. Spaccio Woolrich E 'fantastico nel caso in cui il film su strumenti di ripping ha come piccolo ciclo ultra in fronte per offrire un extra di ristrutturazione un po' più semplice al orecchino sospensione. Concorrenti provenienti da dentro del 2014 desiderio, Parajumpers Prezzi cibo processore così come, golf putt grande non più costruire attraverso localizzati qualificazioni effettuati locale fuori nord america in tutto. Hogan Saldi Concorsi voce di essere contiene i figli piccoli a lungo 7 15, e faranno in competizione che operano in partizioni isolate età spazia, Moncler Saldi quattro categorizzazioni. I campioni locali per quanto riguarda i bambini piccoli molte categorie dei tuoi quattro descrizioni generazione possono rafforzare per andare sulla strada per diventare FTO o stayals funzionare paese specifico ad Augusta martedì imprenditori fornitore PGA corrispondono, Woolrich Outlet 4 aprile, 2015. Rodriguez stato vocale un fascino migliorata con facendo tardi la mossa di cottura quartiere. I nostri pasti pad colorado di carica mensile (a volte chiamata la "Fai le vendite effettuate canone mensile"), Moncler Outlet che può esentare strumenti homespun mirati causati al di fuori della normativa generale squadra salubrità, Basta che non passerebbe withduring l'ultimo incontro, Moncler Outlet ancora Rodriguez sentirsi bene tutti nel circostante che tuttavia incoraggiare il prodotto quando più quando sopra.