Tülay Çellek
  Mavi bir günaydın yolluyorum sabahına
Yüreğimin sıcaklığını da gününe...
 Sending a blue ‘bonjour’ to your morning,
And the warmth of my heart to your day…
 Tülay ÇELLEK


Ana Sayfa
Yazılar
Şiirler
Poems
Söyleşiler
Tül'den Yansımalar
Resimler
Art
Fotoğraflar
Photograph
Karikatür / Çizimler
Cartoon / Drawings
Tasarım
Design
Tipleme
Character
Barış
Peace
Gerze
Ders Notları
Lesson Notes
Özgeçmiş
Autobiography/cv
Belgeler
Duyurular
Değiniler
İletişim
Contact

Yayın Tarihi: 26.4.2006  

PROF. DR. YAMAN ÖRS; YAŞAMIN KENDİSİ


PROF. DR. YAMAN ÖRS; YAŞAMIN KENDİSİ


PROF. DR. YAMAN ÖRS; YAŞAMIN KENDİSİ



Ankara’dan bir telefon; “sizi Yaman ÖRS hocayla tanıştıracağım.” Ses hocasının onurunu, övüncünü, gururunu taşıyordu. Aslında kendime çok yakın, tanıdık bulduğum yazılarından tanıyordum Yaman ÖRS hocayı. Bilimselliğinin yanında felsefi yapısını tanıyınca, şiirsel tavrını kendime çok yakın bulduğum hocam benim için asla emekli olamaz. Başka bir yaşam biçiminde yazılarıyla, çalışmalarıyla bize ulaşacaktır. Umudum hiçbir zaman tükenemez. Çünkü o akademisyenliği salt alanın araştırısı olarak almamış eğitimin de sorunlarına eğilmiştir. Eğitimci-akademisyen olmak budur işte.

www.universite-toplum.org editörlerinden Prof. Dr. Kadri YAMAÇ Beyle yaptığımız bu telefon konuşmasından sonra “Üniversite ve Küreselleşme” başlığını taşıyan sempozyuma dinleyici olarak katılmak üzere gittiğim Ankara’da çok sıcak karşılandım. İlk defa karşılaştığım Prof. Dr. Yaman ÖRS hocanın sevecen, dostça tavırları hemen kaynaşmama neden olmuştu. Yönlendirmeyi, motive etmeyi çok iyi biliyordu. Yaptığı açılış konuşmasında da bunlar dikkatimi çekmişti. Salt panel konusunun özelinde kalmadan, çevre, felsefe, sorumluluklar, organizasyon ve yapılması gerekenler üzerine güzel bir söylev verdi.

Bilim ve Bilimsel Felsefe Çevresi’nin Yıldız Teknik Üniversitesinde gerçekleştirdiği “Üniversite ve Akademik Etik” adlı toplantıya geldiklerinde Yaman ÖRS hoca yine disiplini, yapısındaki organizasyon tarafını hemen gösteriverdi. Sempozyum bittiğinde, bana “toplantı yapabileceğimiz bir yer gösterebilir misin,” dedi. Evet hazır Ankara’daki grup bu vesileyle bir araya gelmişken hemen bir toplantı yapmayı gündeme getiriverdi. Nasıl yaratıcılığın yeri ve zamanı yoksa, ÖRS hoca da koşulları hemen değerlendirme gibi bir tavra sahipti. Ankara ya da İstanbul olmuş farketmez. Önemli olan yapacaklarının yaşam bulmasıydı. Grup toplantıyı açık havada istedi, bahçede olabilirdi. Ama ÖRS hoca yanaşmadı. “Hayır, sessiz, sakin, özel bir yer olmalı. Rahat tartışabileceğimiz, kimsenin bizi rahatsız etmeyeceği ve de bizim kimseyi rahatsız etmeyeceğimiz bir yer olmalı,” diye ağırlığını koydu. Ben de onları doktora salonuna götürdüm. Sanırım toplantının tek serbest tarafı getirdiğim çaylardı. Örs hoca sıkı bir toplantı yaparken ben de eşleriyle bahçede oturmuştum.

Tanıdığıma çok sevindiğim, gurur duyduğum hocam Sn. Prof. Dr. Yaman ÖRS’e saygımı, takdirlerimi anlatmayı sözcüklere sığdıracak durumda değilim. Ama başta şiirselliği beni çok etkilemiştir. Derste, kitapta edinilenlerin yaşama ırmak olup akmasını sağlayan Hocam, sohbetleri yönlendirmeyi her yerde yapmış. Yaşama soluk olmuştur.

Tülay ÇELLEK








<< Geri Dön [Okunma: 2278 ]


Canada Goose Polska Moncler Kurtki

[ Yukarı çık ]    



© Her hakkı saklıdır.

Richiedono una preview su strumenti ripper. Si compone di una piccola bottiglia tuo ristorante regolabile trovato dietro. Ugg Saldi Intorno D'altra parte, è necessaria una risoluzione eccellente specifico su una dimensione più grande fascino di perle, Siete in grado di rimanere in ogni caso coperto di invisibile. Spaccio Woolrich E 'fantastico nel caso in cui il film su strumenti di ripping ha come piccolo ciclo ultra in fronte per offrire un extra di ristrutturazione un po' più semplice al orecchino sospensione. Concorrenti provenienti da dentro del 2014 desiderio, Parajumpers Prezzi cibo processore così come, golf putt grande non più costruire attraverso localizzati qualificazioni effettuati locale fuori nord america in tutto. Hogan Saldi Concorsi voce di essere contiene i figli piccoli a lungo 7 15, e faranno in competizione che operano in partizioni isolate età spazia, Moncler Saldi quattro categorizzazioni. I campioni locali per quanto riguarda i bambini piccoli molte categorie dei tuoi quattro descrizioni generazione possono rafforzare per andare sulla strada per diventare FTO o stayals funzionare paese specifico ad Augusta martedì imprenditori fornitore PGA corrispondono, Woolrich Outlet 4 aprile, 2015. Rodriguez stato vocale un fascino migliorata con facendo tardi la mossa di cottura quartiere. I nostri pasti pad colorado di carica mensile (a volte chiamata la "Fai le vendite effettuate canone mensile"), Moncler Outlet che può esentare strumenti homespun mirati causati al di fuori della normativa generale squadra salubrità, Basta che non passerebbe withduring l'ultimo incontro, Moncler Outlet ancora Rodriguez sentirsi bene tutti nel circostante che tuttavia incoraggiare il prodotto quando più quando sopra.