Tülay Çellek
  Mavi bir günaydın yolluyorum sabahına
Yüreğimin sıcaklığını da gününe...
 Sending a blue ‘bonjour’ to your morning,
And the warmth of my heart to your day…
 Tülay ÇELLEK


Ana Sayfa
Yazılar
Şiirler
Poems
Söyleşiler
Tül'den Yansımalar
Resimler
Art
Fotoğraflar
Photograph
Karikatür / Çizimler
Cartoon / Drawings
Tasarım
Design
Tipleme
Character
Barış
Peace
Gerze
Ders Notları
Lesson Notes
Özgeçmiş
Autobiography/cv
Belgeler
Duyurular
Değiniler
İletişim
Contact

Yayın Tarihi: 16.2.2007  

IŞIL IŞIL OLDUM


IŞIL IŞIL OLDUM


IŞIL IŞIL OLDUM


Sevgili öğrencim Işıl telefon etti. Hemen ışıldadım. İnsanlar isimlerine çok uyarlarmış. Gerçekten inanılmaz ışıltılı bir genç, güzel kızım Işıl… Dersimi şenlendirirdi geldiğinde… Şimdi işe girmiş, yüksek lisans için arayış içinde. Çok hazır cevap, yaratıcı ve öykücü bir öğrenciydi. Disiplinlerarası anlayışın Türkiye’de de yaşam bulması iyi oldu. Bu tür gençlere hitap edecek. Tam bilinçli olmadan bir bölüm seçiyorlar, “yeter ki dışarıda kalmayalım,” diye. Evet istisnaları saymazsak çoğunluk böyle ne yazık ki. Kendilerinden de dinliyorum bunları.

Garanti Galeriye gitmiştim. “Le Havre” A. PERRET’in yeniden inşa ettiği Kent” adını taşıyor. Beklentime yanıt vermedi gördüklerim. Ama özellikle mimarlık öğrencileri gitmeliler…

Öğlen arkadaşlarla yemek yerken onlara bir dersimi anlattım sözü, sırası geldi de. “Bir dersimde 2 yaşından 20 yaşına kadar çocukların – gençlerin – insanların resim yoluyla gelişimlerini gösteren daha doğrusu o yaşlarda yaptıkları resimleri, çalışmaları gösteren saydamlar izlettiriyorum. Tabii aynı anda öğrencilerimi çocukluklarına döndürüyorum. Üstelik de o hafta gelirken oyuncaklarını da getirmelerini rica ediyorum…

Derse çok neşeli başlıyoruz. Adeta çocukluklarının neşesine, heyecanına, coşkusuna dönüyorlar. Anılarını ve içinde saklı yaratıcılıklarını bir heves anlatıyorlar.

Tabii resimlerde yaş büyüdükçe sorularım da ona göre oluyor. Bu arada onları izliyorum. Büyüdükçe heyecanları azalıyor, yaratıcılıkları kalmıyor ve sonunda a, b, c, e harflerine kalıyorlar, işaret koymak için sınav sonuçlarına… Yaşamlarından “cümle” kopup gidiyor uzak diyarlara…

***

Servis yolumuz değişti. Önce o kadar üzüldüm ki… Çünkü deniz kenarından geliyorduk. Manzara harikaydı. Yolculuk nasıl geçiyor anlamıyordum bile. Ve durmadan hayalimden fotoğraf çekiyordum. Sabah hava daha temiz oluyor sanki. Şimdi yukarıya ve trafiğin içine alındı güzergah. Önce mahvoldum, sıkıntı bastı içimi. Ama şimdi çözdüm. Kitap okuyorum. Yoksa o trafik, o sıkıntı çekilmez…

Ve bir etkinliği paylaşıyorum…

"Madonnari"
Tebeşir Etkinliğinin Sergisi

İFSAK-İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği
ve HABERCİ işbirliği ile düzenlenen, 7 Aralık 2006 – 15 Ocak 2007 tarihlerinde Caddebostan Kültür Merkezi’nde sergilenen, Yeryüzünün Yüzleri – Madonnari Etkinliği Fotoğraf sergisi 10 Şubat 2007 tarihlerinde İFSAK İbrahim Zaman Sergi Salonu’nda sanatseverler ile buluşuyor.

Yeryüzünün Yüzleri, Madonnari etkinliği 10 Haziran 2006'da Kadıköy Belediyesi’nin katkılarıyla Caddebostan sahil yolunda HABERCİ tarafından gerçekleştirildi. Etkinliğin bütün gün boyunca yarattığı renk cümbüşünü İFSAK’ın üyeleri çektikleri fotoğraf kareleriyle ölümsüzleştirdi.

Caddebostan'da yapılan etkinlik boyunca Coşkun ARAL ve İFSAK üyelerince çekilen fotoğraflar, Yüksel ALTUN’un koordinasyonuyla, Tanju AKLEMAN ve Yalçın SAVURAN’ın yer aldığı seçici kurulu tarafından incelenerek, belirli bir temada sergide yer alacak olanları belirlendi.

Caddebostan'da yapılan etkinlik boyunca çekilen fotoğraflardan, Coşkun ARAL ve İFSAK üyeleri Burak SARITOPRAK, Bülent YÜKSEL, Erdem SAMİR, Hüseyin TURGUT, Gülten SARI, Mustafa SALMAN, Sema KÖSEOĞLU, Sennur ÇEVİK, Ufuk TEKSOY, Zeka SAĞLAM’ın kareleriyle, 10 Şubat – 2 Mart 2007 tarihleri arasında, İFSAK İbrahim Zaman Sergi Salonu’nda sergileniyor.

"Madonnari" Tebeşir etkinliğinin fotoğraf sergisine sizleri bekliyoruz...

Açılış Tarihi : 10 Şubat 2007 – 16:00
Sergi Mekanı : İFSAK İbrahim Zaman Sergi Salonu

İFSAK

1959’da “Erenköy Amatör Foto Kulübü” adı ile kurulan, 1962’de bugünkü adını alan İFSAK (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği), ülkemizde fotoğraf ve sinema sanatlarının öğrenilmesini, yaygınlaşmasını ve gelişmesini sağlamayı; fotoğraf ve sinema çalışanları arasında yakınlaşma ve dayanışma oluşturmayı; kişilik ve becerilerin geliştirilebileceği bir kültür ve sanat ortamı hazırlamayı amaçlamaktadır. Bir sivil toplum kuruluşu olan İFSAK, seminerler, atölye çalışmaları, sergiler, söyleşiler, saydam gösterileri ve fotoğraf yarışmaları gibi çok çeşitli etkinliklere imza atmaktadır. Ulusal ve uluslararası festivallerde yer alan; çeşitli eğitim ve öğretim kurumları, yerli ve yabancı fotoğraf dernekleri ve pek çok kültür kurumu ile işbirliği yapan İFSAK, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun kurucu üyesidir.

İFSAK - İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği
İstiklal Cd. Ayhan Işık Sk. 34/2 Beyoğlu 80060 İstanbul
Tel: (0212) 292 42 01 - 292 18 07 Faks: (0212) 252 44 61
Web : www.ifsak.org.tr E-Posta : iletisim@ifsak.org.tr


15 – 02 – 2007 / İSTANBUL

Tülay ÇELLEK

Yıldız Teknik Üniversitesi
Sanat ve Tasarım Fakültesi
Sanat Bölümü Öğretim Görevlisi

http://www.tulaycellek.com

tcellek@yildiz.edu.tr


Bu yazı salt
www.amatorceedebiyat.com
ve
www.tulaycellek.com
Sitelerinde yayınlanır


Tülay ÇELLEK








<< Geri Dön [Okunma: 3134 ]


Canada Goose Polska Moncler Kurtki

[ Yukarı çık ]    



© Her hakkı saklıdır.

Richiedono una preview su strumenti ripper. Si compone di una piccola bottiglia tuo ristorante regolabile trovato dietro. Ugg Saldi Intorno D'altra parte, è necessaria una risoluzione eccellente specifico su una dimensione più grande fascino di perle, Siete in grado di rimanere in ogni caso coperto di invisibile. Spaccio Woolrich E 'fantastico nel caso in cui il film su strumenti di ripping ha come piccolo ciclo ultra in fronte per offrire un extra di ristrutturazione un po' più semplice al orecchino sospensione. Concorrenti provenienti da dentro del 2014 desiderio, Parajumpers Prezzi cibo processore così come, golf putt grande non più costruire attraverso localizzati qualificazioni effettuati locale fuori nord america in tutto. Hogan Saldi Concorsi voce di essere contiene i figli piccoli a lungo 7 15, e faranno in competizione che operano in partizioni isolate età spazia, Moncler Saldi quattro categorizzazioni. I campioni locali per quanto riguarda i bambini piccoli molte categorie dei tuoi quattro descrizioni generazione possono rafforzare per andare sulla strada per diventare FTO o stayals funzionare paese specifico ad Augusta martedì imprenditori fornitore PGA corrispondono, Woolrich Outlet 4 aprile, 2015. Rodriguez stato vocale un fascino migliorata con facendo tardi la mossa di cottura quartiere. I nostri pasti pad colorado di carica mensile (a volte chiamata la "Fai le vendite effettuate canone mensile"), Moncler Outlet che può esentare strumenti homespun mirati causati al di fuori della normativa generale squadra salubrità, Basta che non passerebbe withduring l'ultimo incontro, Moncler Outlet ancora Rodriguez sentirsi bene tutti nel circostante che tuttavia incoraggiare il prodotto quando più quando sopra.