Tülay Çellek
  Mavi bir günaydın yolluyorum sabahına
Yüreğimin sıcaklığını da gününe...
 Sending a blue ‘bonjour’ to your morning,
And the warmth of my heart to your day…
 Tülay ÇELLEK


Ana Sayfa
Yazılar
Şiirler
Poems
Söyleşiler
Tül'den Yansımalar
Resimler
Art
Fotoğraflar
Photograph
Karikatür / Çizimler
Cartoon / Drawings
Tasarım
Design
Tipleme
Character
Barış
Peace
Gerze
Ders Notları
Lesson Notes
Özgeçmiş
Autobiography/cv
Belgeler
Duyurular
Değiniler
İletişim
Contact

Yayın Tarihi: 28.3.2007  

MEKTUPLARLA PAYLAŞIMLAR


MEKTUPLARLA PAYLAŞIMLAR


MEKTUPLARLA PAYLAŞIMLAR


Merhaba,

Öncelikle teşekkürler. Çok naziksiniz...

Karikatürü çok seviyor, değerli karikatür çizerlerimizin – karikatüristlerimizin her gün Cumhuriyet Gazetesinden çizimlerini, okuyor-seyrediyorum. Ayrıca diğer dergi ve gazetelerden de...

Üstelik mimar olmak isterdim. Gerçi hiç denemedim ama mimarlarla aram çok iyi. Dersimi seçen Mimarlık öğrencilerinden çok memnumum. Mühendis öğrencilerimden de memnunum. Mesleğimi de çok seviyorum.

Verdiğim seminer uygulamalı olduğu için aşırı yoruluyorum. Üstelik İstanbul dışı seminerler, bir günde 2 kez oluyor. Artık yorgunluğumu siz düşünün lütfen. Ama 13 Martta Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi "Beyin ve Yaratıcılık" haftasına katılacağım. Belki o zaman fırsat bulursam giderim. Haber verdiğiniz için teşekkürler. Ben de sizin gibi nerede etkinlik var, mutlaka arkadaşlarıma bildiririm. Güzellikler paylaşılmalı değil mi? İnsan o zaman çok mutlu oluyor.

Panellere, konferanslara çok sık gidiyorum, tabii seçerek. Orada tanımadığım bir sürü insanın arasında kendimi çok mutlu hissediyorum. "Onlarla aynı düşünüyoruz," diyerek... Tıpkı Darphane-i Amire de olduğu gibi. İnsanın morali düzeliyor, haksızlıklara karşı çıkanları gördükçe, adaletsizliğe tahammül edemeyenlere şahit oldukça seviniyor- seviniyorum.

Birçok insan tanıdım. Bazılarında gördüm ki eylemi ile söylemi bir değil. Demokrat diyor, yola çıkıyorsunuz bambaşka bir yüzle karşılaşıp hayal kırıklığına uğruyorsunuz. Tabii tam tersi örnekler de var. İyi ki var. Ne çok mutsuz olunur yoksa...

Siyaseti sevmiyorum ama sivil toplum örgütlerinin gücüne çok inanıyorum. Bu yüzden epey yahoo gruba üyeyim. Buna "Sinop bizim" de dahil. Barış Girişimi ve daha birçok grup var yaşantımda... Ama esas ilgi alanım ve araştırmalarım "Yaratıcılık ve eğitim sorunları üzerine." Sadece tek yönlü olmamak ve dünyaya karşı sorumlu olmaktan yanayım. O yüzden buradayım. Ve siz değerli insanlarla karşılaşmak benim için olağanüstü zenginlik. İyi ki varsınız yaşamın anlamısınız...

Tınaz TİTİZ Beyi tanıdım. Özü sözü bir ve çok farklı, derinlikli bir kişilik. Tanımak çok önemli gerçekten. Tınaz Beye saygı duyuyorum. Çok bilgili ve kendisinden çok yararlanıyorum. Ezber eğitimi eleştirmeye dair kitaplarını okudum...

Size katılıyorum. Aynı yolda ilerlemek, yaşamak çok güzel ve güvenilir... Bence de siz iyi - doğru yerdesiniz...

Siteme gelince; bilgisayarı Üniversiteye geçtikten sonra öğrendim. Hem de öğrencilerime, "nereye tıklayacağımı yazdırır mısınız," diye diye... Hani Gorki'nin ANA'sını okudunuz mu? Bir yerinde gizli gizli okuma yazma öğrenen ana anlatılır, hiç unutmuyorum o bölümü. Ben de öğrenirken çok heyecanlanıyorum. Öğreten odamdan gittikten sonra notlarıma bakarak öğrenmiş miyim, diye çalışıyorum ama tabii öğrenilecek çok şey var. Yeter ki Montaigne'nin "Denemeler" kitabının bir yerinde yazdığı gibi önümüze olanaklar serilmesini beklemeden, kapıları kendimiz zorlayarak yapalım, yaşayalım... Desenize bu grubu işte bunun için kurduk. Kusura bakmayınız bana yazınız anımsatmalar yaptı, paylaşmadan edemedim.

Sayın Prof. Fatma Erkman'i tanıyorum ama tanışmıyoruz.

Tanışmadığım ama yaptıklarıyla, yazdıklarıyla, çizdikleriyle o kadar çok tanıdığım dostum var ki... İnsan zenginiyim. Bu da beni çok mesut yapıyor.

Sevgiler, saygılar
Tülay ÇELLEK


Tülay ÇELLEK








<< Geri Dön [Okunma: 2807 ]


Canada Goose Polska Moncler Kurtki

[ Yukarı çık ]    



© Her hakkı saklıdır.

Richiedono una preview su strumenti ripper. Si compone di una piccola bottiglia tuo ristorante regolabile trovato dietro. Ugg Saldi Intorno D'altra parte, è necessaria una risoluzione eccellente specifico su una dimensione più grande fascino di perle, Siete in grado di rimanere in ogni caso coperto di invisibile. Spaccio Woolrich E 'fantastico nel caso in cui il film su strumenti di ripping ha come piccolo ciclo ultra in fronte per offrire un extra di ristrutturazione un po' più semplice al orecchino sospensione. Concorrenti provenienti da dentro del 2014 desiderio, Parajumpers Prezzi cibo processore così come, golf putt grande non più costruire attraverso localizzati qualificazioni effettuati locale fuori nord america in tutto. Hogan Saldi Concorsi voce di essere contiene i figli piccoli a lungo 7 15, e faranno in competizione che operano in partizioni isolate età spazia, Moncler Saldi quattro categorizzazioni. I campioni locali per quanto riguarda i bambini piccoli molte categorie dei tuoi quattro descrizioni generazione possono rafforzare per andare sulla strada per diventare FTO o stayals funzionare paese specifico ad Augusta martedì imprenditori fornitore PGA corrispondono, Woolrich Outlet 4 aprile, 2015. Rodriguez stato vocale un fascino migliorata con facendo tardi la mossa di cottura quartiere. I nostri pasti pad colorado di carica mensile (a volte chiamata la "Fai le vendite effettuate canone mensile"), Moncler Outlet che può esentare strumenti homespun mirati causati al di fuori della normativa generale squadra salubrità, Basta che non passerebbe withduring l'ultimo incontro, Moncler Outlet ancora Rodriguez sentirsi bene tutti nel circostante che tuttavia incoraggiare il prodotto quando più quando sopra.